Бирето обяснява: Защо Джиндър Махал стана претендент за WWE титлата

1710

Jinder Mahal е новият претендент за WWE титлата.

Ето изречение, което едва ли много от нас са вярвали, че ще прочетат или напишат. WWE обаче ни изненадаха за пореден път. Никой не е казвал, че е приятно, но определено си е изненада. Този неочакван push за Махал обаче не е чак толкова необясним. Защо? Well… отговорът е с площ над 3 287 000 кв. км и население от над 1 милиард и 300 милиона души.

ИНДИЯ!
(Не започвайте да си припявате интрото на The Shield, моля ви…)

Тази огромна държава е и потенциален огромен пазар за WWE. Място, където кечът има доста фенове и където могат да бъдат привлечени още много такива, някои от които с възможности да си плащат – за шоута в страната, за merchandise, WWE Network… Как да привлечеш тези фенове към продукта си? Пушвайки единственият кечист от Индия, който имаш в основния си ростър – Джиндър Махал.

Да, ние в България може да се пляскаме по челата след победата му в Six-Pack-а в последния Smackdown. Феновете в Щатите може да правят същото, както и тези в останалата част от Европа. Индийците обаче най-вероятно са откачили/ще откачат от кеф. Това е същото като Русев изведнъж да стане No1 Contender за WWE Championship-a (което искрено се надявам, че ще стане след завръщането му) и ние да започнем да вдигаме банкети. Макар да е heel, за феновете в родната му Индия Махал може да се превърне в шибан национален герой. И най-важното – да ги накара да тръскат рупии в джобовете на дядо Винс. Така че решението има бизнес логика зад себе си.

Махал поиска възможности още миналата седмица в Talking Smack – доста забавното ток шоу, което се излъчва по WWE Network всеки вторник след Smackdown и 205 Live. Там на кечистите се позволява да говорят по-спокойно и „от сърце“. Точно така постъпи и Махал, който обясняваше, че има най-добрата физика в компанията (нацепен е, няма съмнение), труди се и заслужава възможности. Т.е. това, което повечето кечисти в WWE мислят за себе си. Получи похвала от Daniel Bryan и за това, че е задобрял на ринга – нещо, което аз някак не съм успял да забележа от squash мачовете и тези от по 2-3 минути, в които участва от месеци.

Моят проблем с изненадващия push на Махал е свързан именно с това. Години наред не е правил нищо запомнящо се – беше мажоретка за Кали, след това част от малоумието 3MB преди да бъде уволнен. Ситуацията не е различна и след връщането му в компанията през миналата година. В главата ми изскача само кратко просъществувалия му отбор с Русев и то заради нашенеца. Но и този отбор се ползваше най-вече за джобене, както и самият Махал в 1-на-1 мачове. Махал до вчера беше full time джобър. Няма никаква инерция зад себе си дори за midcard вражда, а какво остава за мач за WWE титлата. Поне да беше спечелил Andre The Giant Memorial Battle Royal-a на WrestleMania 33, но и там беше използван, за да „нахрани“ Моджо Райли, когото пък не личи да знаят как да ползват занапред (а честно казано, аз и не бих искал да го гледам в по-важна роля). Последваха загуби от Балър в RAW и Моджо в Smackdown… И сега, изведнъж, от нищотооооо Джиндър Махал е претендент за най-важната титла в компанията.

Това, че спечели с помощта на The Singh Brothers леееееко позакърпва липсата на storyline логика. Не знаете кои са те? Нормално. Дебютираха по време на Cruiserweight Classic миналата година. Имали са няколко мача в 205 Live и NXT под името The Bollywood Boyz. Сега, изглежда, вече са част от главния ростър и от един индийски стейбъл, който ще се заформи около Махал. Може би това е единственият начин да го вземем насериозно след годините джобене – яростен push и агресивен градеж като човек, който печели с помощта на своите сънародници индийци. Другите неща са налице – феновете в Щатите не го харесват по default, може да се побере в образа на „злия чужденец“, измислиха му прилични прякори – Махараджата (хахахаха) и The New American Dream, което ще вбеси тези, които помнят Дъсти Роудс.

В промото си след победата в Smackdown той засегна и темата за това, че феновете не подкрепяли „разнообразието“. В случая има предвид националното и етническото, което, донякъде, е факт. В случая обаче е много хитро от страна на WWE с политкоректен ход (да пушват индиец) да разпалят тези, на които им е писнало от политкоректност.

Човърка ме обаче и това, че мачът му с Ортън за Backlash бе обявен още сега, с което мачът на Ранди с Брей Уаят на WWE Payback изведнъж бе още по-безсмислен. Даже май Ортън-Уаят вече не е и за WWE титлата, с което причините да ни пука за него намаляха още повече и се слага предварително един грозен край на иначе свежата по свой собствен начин история между двамата, която гледахме половин година.

По-любопитното сега е какво ще стане в мача за WWE титлата на „Backlash“. Всички очакваме Махал да загуби. Аз лично мисля, че това е просто вражда-пълнеж за Ортън, за да наберат Корбин и Оуенс още инерция и да могат да се бутат и те за претендентското място. Но какво ще стане, ако WWE решат отново да ни изненадат и дадат най-престижната си титла на индиеца? Сънародниците му ще скачат от кеф, но всички останали? Ще бъдем ли само учудени или направо ще се вбесим?

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.